Ook staking in gevangenis Merksplas?

Ook staking in gevangenis Merksplas?

Ook staking in gevangenis Merksplas?

Print
Merksplas - De vakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor de gevangenis van Merksplas. De werknemers klagen over een personeelstekort. Vorige woensdag brak ook in de gevangenis van Brugge een spontane staking uit. De cipiers eisen daar een oplossing voor het personeelstekort en het groeiend onveiligheidsgevoel.

Het overleg tussen de vakbonden en de directie van de Brugse gevangenis heeft maandag geen akkoord opgeleverd. "Er is weinig toenadering geboekt", zegt Gino Hoppe (ACOD). "Donderdagmorgen praten we opnieuw. Beide partijen zullen water bij de wijn moeten doen. Tegen 12 uur moet er een akkoord zijn. Anders is er vrijdag een 24-urenstaking in Brugge."

Intussen is ook een stakingsaanzegging ingediend voor de gevangenis van Merksplas. "Ook daar is er een personeelstekort", zegt Hoppe. "Het onveiligheidsgevoel neemt er toe door de toenemdende agressie en er zijn teveel wijzigingen aan het personeelskader."

"Dinsdag vindt er overleg plaats over de situatie in Merksplas. Als er geen doorbraak komt, kan daar vanaf volgende week worden gestaakt." Volgens Hoppe stijgt ook de spanning in de Franstalige gevangenissen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio