1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kunstwerken graffitiwedstrijd kleuren voortaan het straatbeeld

De komende weken zal u in het Kalmthoutse straatbeeld imposante, beschilderde vrouwenbeelden zien opduiken. Zij zijn het resultaat van de graffitiwedstrijd die beeldhouwer Karel Van Tornhaut dit weekend organiseerde in Heide.

jrosquin

“In december vorig jaar maakte ik mijn eerste Victoria, een betonnen vrouwenbeeld van 2,7 meter hoog dat 1,2 ton weegt”, lacht beeldhouwer Karel Van Tornhaut. In totaal maakte hij achttien gelijkaardige beelden.

“Uiteindelijk gingen dertien graffitispuiters in op mijn uitnodiging om mee te werken aan dit kunstproject. In de schaduw van de Sint-Jozefkerk van Heide leefden kunstenaars uit Kalmthout, Antwerpen, Aartselaar, Boechout, Deurne en Sint-Amandsberg zich uit met verf en spuitbussen op mijn beelden”, vertelt Karel Van Tornhaut.

‘s Avonds was er gratis paella voor iedereen en volgde nog een groot feest in het parochiecentrum. Daar waren ook kunstwerken en schilderijen te bewonderen van Eric Van Speybroeck en Annemie de Lobel.

“Er stonden al enkele weken een vijftal onbeschilderde vrouwenbeelden opgesteld op opvallende locaties in Kalmthout”, legt Karel Van Tornhaut uit.

“De komende dagen verdelen we ook de dertien beschilderde beelden over de gemeente. Zo zal Victoria onder meer pronken aan het gemeentehuis, het station van Heide en het arboretum. Mensen kunnen de beelden kopen voor 995 euro. Alle informatie vind je op mijn website”, besluit kunstenaar-beeldhouwer Karel Van Tornhaut.

SDKMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio