Waterzuiveringsstation gooit deuren open voor publiek

Waterzuiveringsstation gooit deuren open voor publiek

Waterzuiveringsstation gooit deuren open voor publiek

Print
Brecht - Het waterzuiveringsstation van Aquafin in Brecht zette zondag de deuren open. Zo kon het publiek kennismaken met de installaties, die zopas geheel werden vernieuwd en uitgebreid.

Sinds 1990 is er aan de Molenstraat 111 in Brecht een rioolwaterzuiveringsinstallatie actief. Die was aan een grondige renovatie en uitbreiding toe, om te kunnen beantwoorden aan de nieuwe normen. Die werkzaamheden werden zopas beeindigd, en daarom mocht het publiek een kijkje komen nemen.

Aquafin verzamelt in Vlaanderen het afvalwater via riolen en pompstations en leidt dat naar diverse zuiveringsstations. “Liefst 86 procent van de Brechtse bevolking is aangesloten op een netwerk dat het afvalwater afvoert naar het zuiveringsstation in Brecht of naar dat van Schilde”, deelt commercieel directeur Boudewijn Van De Steene van Aquafin mee.

Burgemeester Luc Aerts (CD&V) is blij met de renovatie en de capaciteitsuitbreiding. “Zoet water is levensbelangrijk en wordt hoe langer hoe schaarser, omdat het verbruik ervan stijgt. Elk individu in Vlaanderen produceert 120 liter afvalwater per jaar. Dan is zuivering onontbeerlijk, zelfs al regent het bij ons heel veel.”

In Brecht zelf is Aquafin bezig met het aanleggen van riolen in het gebied Rommersheide. Een volgend project is het afkoppelen van een 800-tal woningen, zodat het regenwater wordt gescheiden van het afvalwater dat apart naar een riool wordt geleid.

JVS

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio