Jurgen Verstrepen begint opnieuw met 'Zwart/Wit'

Print
Goed nieuws voor de fans van het vroegere controversiële televisieprogramma 'Zwart/wit' met Jurgen Verstrepen. GUNKtv gaat het programma opnieuw uitzenden.

Jurgen Verstrepen wil opnieuw de "stem van het volk" aanhoren. "Het echte debat, de echte discussie. Daar ontbreekt het in Vlaanderen toch wel aan", reageerde de LDD'er al. Het idee om opnieuw te beginnen kwam er tijdens 'Verstrepen & Hermans', het discussieprogramma dat Verstrepen samen met Margriet Hermans presenteerde.

GUNKtv besliste zopas om 'V&H' stop te zetten. Margriet Hermans kwam volgens CEO Stefan Devroey niet zo goed over bij de jongere doelgroep van de zender.

Stout en eerlijk

Nu is dus beslist om 'V&H' te laten terugkeren, maar zonder Margriet Hermans erbij en in een ander format. "Tijdens 'V&H' kwam regelmatig de vraag van de kijker om terug een soort 'Zwart/wit' te maken", zegt Verstrepen. "Ik was verrast door het geheugen van de kijker in Vlaanderen. Ook bij GUNKtv vingen ze die signalen op en zijn we aan tafel gaan zitten om 'V&H' dus te laten opvolgen door de nieuwe 'Zwart/wit'."

Het programma werd indertijd tot drie maal toe van het televisiescherm geweerd. "GUNKtv staat voor stoer, stout en eerlijk en 'Zwart/wit' past perfect in ons profiel", zegt Stefan Devroey, CEO van GUNKtv, nu. "De eerste uitzending belooft alvast brokken te maken."

'Zwart/wit' is te zien op zondag tussen 10 en 11 uur.

Bekijk hier een fragment van 'Zwart/Wit' met Dyab Abou Jahjah:

.

Nu in het nieuws