STOP 4-7 begeleidt ouders en kinderen met gedragsproblemen

Print
Turnhout - Ouders die het moeilijk hebben met het gedrag van hun kind tussen vier en zeven jaar kunnen ondersteuning krijgen dankzij het project STOP 4-7.

STOP 4-7 is een intensief trainingsprogramma voor ouders, leerkrachten en kinderen. De kinderen komen tien weken lang telkens een dag samen in groep. Zij doen er activiteiten om te leren luisteren, gevoelens te herkennen en benoemen, hun kwaadheid te controleren en samen te spelen.

Tegelijkertijd komen de ouders samen. De ouders en begeleiders zoeken naar ideeën om de kinderen in een positieve richting te laten ontwikkelen. Daar ontdekken ze ook dat ze niet alleen zijn met hun problemen. Ook de leerkrachten van de kinderen komen drie of vier keer bij elkaar.

Het project STOP 4-7 wordt gefinancierd door Kind en Gezin. De vzw Kinderopvang Turnhout stelt de gebouwen op de Kapelweg 56 ter beschikking. Deelname kost niets.

Om deel te nemen aan het project moeten zowel de school als de ouders willen meewerken. Aanmelden, kan via onderstaande contactgegevens. Er zijn drie instapmomenten: in oktober, januari en april 2011.

MAMI

03-322.83.10,
www.stop4-7.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio