Tremelo plaatst camera's tegen vandalisme

Print
Tremelo - Tremelo wil tegen volgend jaar vier camera’s installeren. Die moeten vandalen en sluikstorters afschrikken.

De netheid in de omgeving van de glascontainers laat in Tremelo te wensen over. Inwoners laten er naast glas ook ander afval achter. De gemeente overwoog al een ophaling aan huis, maar dat bleek te duur.

Daarom wordt er gedacht aan onbemande camera’s. “Het systeem bestaat al in Geel”, weet burgemeester Paul Dams (Open Vld). “Ik ging er op bezoek en de resultaten zijn verbluffend. De identificatie van een boosdoener is kinderspel”.

In Geel staan 26 camera’s, maar dat aantal is voor de Damiaangemeente niet haalbaar. “Tremelo is natuurlijk Geel niet. We denken aan twee vaste en twee mobiele camera’s”, zegt de burgemeester.

Vandalisme

De gemeente wil de camera’s ook inzetten tegen vandalen. “We krijgen geregeld klachten van beschadigingen en diefstal van bloemen en ornamenten op onze kerkhoven. Er is vraag naar sanitair op de drie kerkhoven, maar zonder toezicht is dat binnen de kortste keren beschadigd.”

Dams wil de mobiele camera’s verdekt opstellen. Hoe dit valt te rijmen met de wet op de privacy, is nog niet bekend. “We denken aan een bord dat de voorbijgangers wijst op cameratoezicht”, aldus Dams.

Waar en wanneer de camera’s precies komen, is evenmin beslist. “In het college is de beslissing alvast genomen. In de begroting 2011 hebben we al in het nodige geld voorzien. Het dossier komt begin volgend jaar op de gemeenteraad.”

CDBR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio