Versteviging oevers Stekense Vaart klaar

Print
Stekene - Een deel van de versteviging van de oevers aan de Stekense Vaart is klaar. De waterloop kreeg aan de Brugstraat ook een kaaimuur.

“De oevers van de Stekense Vaart werden voor de vaartkom in het verleden al flink verstevigd door de Afdeling water van het Vlaams Gewest, maar er was nog heel wat werk aan de winkel”, zegt burgemeester van Stekene Stany De Rechter (GeBe).

“Drie jaar geleden werd tijdens een rondrit langs de waterloop duidelijk dat de oevers verder stroomafwaarts in zorgwekkende toestand verkeerden. Het werd dringend tijd om de oevers tussen de Brugstraat en Heikant en tussen Heikant en Kiekenhaag te verstevigen.”

De provinciale dienst Integraal Waterbeleid, het polderbestuur Sinaai- Daknam en het gemeentebestuur sloegen de handen in elkaar en kozen voor een natuurvriendelijke versteviging. “Er werden telkens twijgen van wilgententen tussen een dubbele rij van perkoenpalen geplaatst”, zegt De Rechter.

“Begin dit jaar was er tussen de Brugstraat en Heikant al zo’n 1.500 meter oeverversteviging geplaatst zodat een verdere inkalving van de vaart werd gestopt.” Een bakstenen kaaimuur voor de brug aan de Brugstraat stond op instorten en werd vervangen door een constructie van schanskorfboxen. “Ook het traject van de Vaart tussen Heikant en Kiekenhaag moet dringend onder handen worden genomen.”

BeFo

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio