Steve Darcis: "Ik ben die blessures beu"

Steve Darcis: Ik ben die blessures beu

Steve Darcis: "Ik ben die blessures beu"

Print
Steve Darcis is er niet in geslaagd als tweede Belg na Olivier Rochus het challengertornooi van Bergen op zijn naam te schrijven. In de finale kon de 26-jarige Luikenaar zondag zijn kansen niet voluit verdedigen tegen de Fransman Adrian Mannarino en verloor met 7-5, 6-2.

Het zag er nochtans prima uit voor Darcis (ATP-116) toen hij tegen de Franse linkshander (ATP-142) de eerste break afdwong bij 5-3. Maar bij 2-2 had Darcis zijn schouder al bezeerd. "Een verrekking in mijn grote borstspier", zuchtte Darcis, die al heel het seizoen van het ene kwaaltje in het andere verzeilde.

"Vooral mijn service wilde niet meer lukken." Met als gevolg dat Shark een vogel voor de kat was. Mannarino won na die 5-3 liefst tien van de volgende twaalf games en pakte vlot de titel.

"In elk ander tornooi had ik opgegeven", aldus nog Darcis. "Ik was al blij dat ik dit tornooi kon spelen, want vooraf was ik onzeker. Ik ben dus supertevreden dat ik de finale haalde, zeker omdat ik in de eerste ronde al had kunnen verliezen van Christophe Rochus. Heel de week bleef ik pijnvrij, jammer dat het net in de finale weer moet gebeuren. Ik ben die blessures echt beu."

Bemelmans: dubbelfinale

Ook in het dubbelspel greep een Belgisch duo naast de zege. Ruben Bemelmans en Yannick Mertens plaatsten zich zaterdag voor de finale ten koste van Steve Darcis en David Goffin met 7-6 (7/5), 6-4. Zondag raakten ze net niet voorbij het eerste reekshoofd, de Slovaken Polasek - Zelenay. Na winst in set één, verloren ze de supertiebreak: 6-3, 4-6, 5/10.

FVR

Meer sportnieuws