District trekt 16.000 euro uit voor betere wijk

Print
Borgerhout - Het districtsbestuur van Borgerhout roept de inwoners op om goede ideeën te bedenken om de buurt te verbeteren.

Volgens de bestuurders hebben bewoners vaak een goed zicht op wat goed is voor hun eigen buurt. Bovendien willen mensen ook wel de handen uit de mouwen steken om samen met anderen iets te doen voor de buurt.

Het district heeft daar twee maal 8.000 euro voor over. Met dat geld kunnen goede voorstellen worden uitgewerkt. Alle voorstellen zijn welkom. Er zijn slechts drie voorwaarden. Het voorstel moet de buurt of de wijk ten goede komen. Het moet ook door andere Borgerhoutenaren verkozen worden. En de realisatie mag niet meer dan 8.000 euro bedragen.

Vorig jaar werden 17 voorstellen ingediend. Winnaar werd Laar Nouveau. Een buurtbewoner tekent een plan om het stukje Laar achter de kerk te heraanleggen. En tweede was Tuinwijk veilig voor iedereen. Het wijkcomité wil sluipverkeer en laagvliegers aanpakken door het plaatsen van bloembakken. Nieuwe voorstellen moeten voor 1 november binnen zijn.

WIDE

www.borgerhout.be, 03-633.85.17

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio