1 / 3

Nina's Kans geeft jong talent een musicalkans

De familie De Block is in Pulle bekend van kinderdagverblijf De Blockendoos. Al voor de vijfde keer heeft de familie nu een theaterproductie van en voor kinderen gerealiseerd, die qua professionalisme en talent niet moet onder doen voor de producties die we kennen van Studio 100.

Kristin Matthyssen

Pa Wiff De Block schreef de dialogen en liedjesteksten voor Nina's Kans, dat zich afspeelt in een museum in Moskou. "Om het museum terug op te waarderen, worden de gevestigde kunstwerken opzij gezet voor de komst van een nieuw beeld, dat van een ballerina", vertelt hij. "'s Avonds als de bezoekers weg zijn, gaan de poppen aan het dansen." Componiste Veerle Peeters, een pianiste uit Heist-op-den-Berg, schreef de muziek. Choreografe van dienst is Wiff's dochter Stien De Block, die een opleiding volgde aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen, zich daarna verder bekwaamde aan de Dansacademie van Maastricht en nog vier jaar aan de Contemporary Dance School in Londen studeerde.

"Het is een echte familieproductie", vertelt Wiff. "Want ook mijn andere twee dochters, Sarah en Lies, doen mee, mijn vrouw maakte de kostuums en mijn zoon zorgde voor de grafische vormgeving van de affiches en website." Om iedereen gelijke kansen te geven, moesten de kinderen auditie doen. "Wat mij vooral blijft verbazen, is het enthousiasme van deze jonge dansers, zangers en acteurs", vindt Wiff. "Sinds maart zijn we aan het repeteren. Dat vraagt een heel engagement, en toch heb ik nog nooit iemand horen morren. We moeten geen enkele moeite doen om de discipline erin te houden." De jongste, Laura Develder, is zes jaar, de oudste, Leo Lintermans, 63. "Maar ssjt, dat moet een geheim blijven", zegt Leo, "want ik maak al 15 jaar iedereen wijs dat ik nog maar 48 ben." Evelien Van Houdt (12) uit Zandhoven volgt Woord en Muziek aan de muziekacademie. "Het is mijn allereerste musical, en ik weet nu al dat ik op 5 november bij de première nerveus zal zijn." De állerjongste op het podium gaat de baby in de buik van Lies De Block (27) uit Pulle zijn. "Ik zal bij de première 32 weken zwanger zijn", lacht ze. "Ik had niet gepland om zwanger op het podium te staan. Het is natuurlijk wel iets leuk om later te kunnen vertellen aan je kindje.Gelukkig zing en acteer ik alleen in mijn rol van 'mysterieuze vrouw'. Het dansen laat ik aan de anderen over. Mijn vader wijzigde wel een tekstlijn speciaal voor mijn toestand." Lore Van Staeyen (12) uit Pulderbos zag 'Bang', de kattenmusical, op video bij een vriendin. Sindsdien heeft de jongedame één grote droom: meedoen in een musical. "Ik volg muziek aan de academie in Zandhoven en speel piano. Mijn grootste talent? Toch wel zingen denk ik, meer dan dansen of acteren. Dat zingen heb ik van mijn papa. Die zingt ook heel mooi, vind ik." Lore weet nu al dat ze de repetities zal missen, als het voorbij is. "Ik ga zeker auditie doen voor de volgende musical van de De Blocks binnen twee jaar!"

Nina's Kans, 5 tot en met 14 november in parochiezaal Zandhoven, reserveren via www.ninaskans.be Kristin MatthysseMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio