Dinsdag is de ellendigste en ongelukkigste van de week

Dinsdag is de ellendigste en ongelukkigste van de week

Dinsdag is de ellendigste en ongelukkigste van de week

Print
Niet maandag, maar dinsdag is de slechtste van de week. Dan voelen we ons het minst gelukkig, meest humeurig en het meest in beslag genomen door ons werk.

Dat blijkt uit een onderzoek aan de London School of Economics. The Boomtown Rats zaten er eind jaren zeventig dus 24 uur naast met hun monsterhit "I don't like Mondays".

De 22.000 vrijwilligers die deelnamen aan het onderzoek moesten twee keer per dag via hun iPhone hun gemoedstoestand registreren en doorgeven. Naast gemoedstoestand moesten de proefkonijnen ook meedelen met wie ze waren, waar ze waren en wat ze juist aan het doen waren.

Volgens George MacKerron, coördinator van het onderzoek werkt het weekendgevoel nog door op maandag. "Maar dinsdag zitten we helemaal in het werk-gevoel en lijkt het volgende weekend nog ver weg".

Na de dip op dinsdag gaat het bergop. Zaterdag pieken we en ook op zondag overheerst een goed gevoel. Mannen blijken overigens iets gelukkiger dan vrouwen. En Londenaars zijn, wellicht door het drukke stadsleven, bij de minst gelukkigen.

MEEST RECENT