Defilé van Arabische trouwjurken in Hilton Hotel

Een tiental ontwerpers toonde dit weekend hun bruidscreaties tijdens een modeshow in het Antwerpse Hilton Hotel. Arabische jurken met Westerse invloeden oogstten veel bijval.

jrosquin

Afgelopen zondag was de grote zaal van het Antwerpse Hilton Hotel het decor voor een grote Arabische trouwbeurs en modeshow. De tiende show van La Femme Du Maghreb Fashion ging voor de eerste keer in dit prestigieuze hotel door. Op de beurs stonden verschillende standen met trouwdecoraties en waren er heel wat hapjes te krijgen.

Op de modeshow toonden tientallen jonge meisjes prachtige gewaden, die tijdens de trouw gedragen worden. Meerdere jurken werden door het publiek met open mond bekeken en vooral goedgekeurd. Voor veel jonge ontwerpers en ontwerpsters was dit het ideale moment om hun kunnen te tonen.

“Westerse accenten”

Niet alleen de traditionele Arabische jurken, maar ook de modernere versies passeerden de revue. “Meer en meer vind je Westerse accenten in avondkledij en bruidsjurken”, vertelt ontwerpster Siham Tib (28).

“Een aantal van mijn creaties hebben geen bandjes. Op die manier kunnen jonge meisjes hun avondkledij ook voor een andere gelegenheid dragen.” Het idee dat alle Arabische jurken lange mouwen hebben en geen decolleté laten zien, is een misverstand. Ontblote schouders zijn geen taboe. “Elke vrouw wil er mooi uitzien. Een jurk is een soort van statussymbool.”

In de zaal zaten geïnteresseerden van verschillende culturen geboeid te kijken naar al dat moois.

Het is gebruikelijk dat Arabische vrouwen meerdere jurken dragen op hun trouwdag. De prijs van zo’n prachtig gewaad? Die varieert tussen 400 en 4.000 euro.

Biona Jansen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio