Serena Williams dit seizoen wellicht niet meer in actie

Serena Williams dit seizoen wellicht niet meer in actie

Serena Williams dit seizoen wellicht niet meer in actie

Print
Serena Williams, die niet langer eerste is op de WTA-ranking, heeft zondag laten weten dat haar seizoen "waarschijnlijk" voorbij is. Op training voelde de Amerikaanse opnieuw pijn aan haar rechtervoet.

Lees ook Caroline Wozniacki stoot Serena Williams van de troon

"Mijn seizoen is waarschijnlijk voorbij", aldus Williams op haar website. "Ik train al meerdere weken om zo snel mogelijk terug te keren na de operatie aan mijn voet half juli, maar zaterdag is mij gezegd dat ik te veel te vroeg gedaan heb. Na de training voelde ik pijn in mijn voet en onderzoek wees uit dat ik me jammer genoeg opnieuw geblesseerd heb, door overtraining".

"Ik keek er erg naar uit om mijn comeback te maken in Linz en daarna de Masters in Doha (eind oktober) te spelen", aldus de Amerikaanse. "Ik zal het nu een tijdje trager aan doen, en ik begin de revalidatie wanneer ik groen licht krijg van de dokter".

De 29-jarige Serena blesseerde zich aan de voet toen ze op restaurant in het Duitse München in een stuk glas trapte. Na haar titel op Wimbledon begin juli kwam ze niet meer uit in competitie.

Vorige week gaf ook Venus Williams forfait voor de rest van het seizoen wegens een aanhoudende knieblessure.

Meer sportnieuws