Gennez: "Ik ben geen spionne"

Gennez: Ik ben geen spionne

Gennez: "Ik ben geen spionne"

Print
De Franstalige socialisten staan al langer met getrokken messen tegenover de N-VA van Bart De Wever, maar nu zijn ook de Nederlandstalige socialisten van Caroline Gennez kwaad op de 'Verduidelijker'. Gennez is boos omdat De Wever haar er van verdenkt een 'spionne' te zijn van de PS.

In een interview met Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zei Bart De Wever, voorzitter van de N-VA, zaterdag dat hij de sp.a niet vertrouwt. Voorstellen die onder de Vlaamse partijen worden besproken, worden overgebrieft naar “de overkant”. Daardoor is er geen Vlaams front mogelijk, aldus De Wever.

Vlaams front

Sp.a-voorzitter Caroline Gennez ontkent dat. “Het klopt niet. Ik ben geen spionne. Wij zijn vragende partij voor een Vlaams front. Sinds augustus vragen wij, en ook CD&V, aan de N-VA om gezamenlijk Vlaamse standpunten te bepalen, maar het komt er maar niet van. Er zijn geen voorstellen van de N-VA.”

“Natuurlijk praten wij wel eens met de PS. Wat is daar mis mee? De Wever praat zelfs met mensen die niet aan de onderhandelingen deelnemen (zij verwijst naar het restaurantgesprek met Reynders, red).”

“Voor de rest ga ik er niet te veel woorden vuil aan maken. Ik betreur natuurlijk de uitspraken van De Wever, maar ik ga niet meedoen aan zo’n onzinnige discussie. Ik roep op tot sereniteit. Stop alstublieft de schelpartijen.”

PG

STANDPUNT: De Wever vertrouwt sp.a niet
Lees ook: 'Elke dag is een stap dichter bij verkiezingen'

MEEST RECENT