Randstad excuseert zich voor vacature die DAF-werknemers uitsluit

Randstad excuseert zich voor vacature die DAF-werknemers uitsluit

Randstad excuseert zich voor vacature die DAF-werknemers uitsluit

Print
Westerlo - Een onlinevacature voor een lasser in een metaalbedrijf in Balen is bij de vakbond ABVV en bij het personeel van DAF in het verkeerde keelgat geschoten. De advertentie op de site van Randstad zegt expliciet dat ex-werknemers van DAF niet in aanmerking komen.
Randstad was er maandagmorgen als de kippen bij om zich te excuseren voor de advertentie en belooft ze te verwijderen.

Volgens de vacature hebben arbeiders van DAF in Oevel (Westerlo) een "totaal andere werkwijze". De "attitude van de werknemers past ook niet binnen hun bedrijf", luidt het.

"Een ex-werknemer van vrachtwagenbouwer DAF was dit weekend aan het zoeken naar een job toen hij de vacature tegenkwam op het internet", vertelt Hans Vaneerdewegh van ABVV-Metaal, afdeling Mechelen-Kempen.

Compleet respectloos

"Compleet onwettig en totaal respectloos", zegt hij. Het ABVV gaat actie voeren, eist publieke verontschuldigingen en dreigt met een juridische procedure. Yannick Urbain, productiemedewerker bij DAF, vindt dat Randstad met de beschrijving van de job ver over de schreef gaat.

"Professionele fout"

Randstad heeft zich intussen uitdrukkelijk geëxcuseerd voor de pijnlijke advertentie. "Het gaat duidelijk om een professionele fout", erkent Jan Denys van Randstad. "Dit is een vereiste die je uiteraard niet in een advertentie kan plaatsen."

Denys belooft dat de advertentie zo snel mogelijk van de site zal verdwijnen en biedt zijn excuses aan aan alle ontslagen werknemers van DAF.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio