Marseille brengt tackle de Jong voor de rechter

Print
Olympique Marseille, eigenaar van Hatem Ben Arfa, gaat juridische stappen ondernemen tegen Manchester City, de club waar Nederlander Nigel de Jong voor uitkomt. De Franse club wil een compensatie voor de beenbreuk die Hatem Ben Arfa opliep door een onbesuisde tackle van de Jong.

Ben Arfa brak zijn been op twee plaatsen nadat de Jong hem op 4 oktober in de voeten vloog tijdens een wedstrijd tussen Newcastle United en Manchester City. Volgens Marseille-voorzitter Jean-Claude Dassier werken de advocaten van de club al aan de zaak en is er een aanklacht tegen de Jong in voorbereiding.

Meer details wilde Dassier daarover zondag op de Franse tv niet kwijt, wel zei hij dat "de Europese velden van dit type speler moet worden ontdaan".

Schopper

De Jong heeft zich al een aardige reputatie bij elkaar geschopt. Hij trof in de WK-finale de Spanjaard Xabi Alonso met een karatetrap op zijn borst. Op 3 maart dit jaar sloeg de Jong vernietigend toe in de vriendschappelijke wedstrijd van Oranje tegen de VS. Zijn gestrekte been leverde Stuart Holden een botbreuk op.

Bondscoach Bert van Marwijk vindt het welletjes en heeft de Jong intussen als strafmaatregel uit de selectie gezet voor de interlands tegen Moldavië en Zweden.


MEER VOETBALNIEUWS