Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update maandag 11 oktober 7u30

Vandaag beleven we andermaal een schitterende najaarsdag met van 's morgens tot 's avonds zonneschijn. Na een koude start loopt de temperatuur uiteindelijk toch weer op naar zo'n 16°C.

De matige noordoostenwind zal het wel wat schraal doen aanvoelen.

Dinsdag krijgen we hetzelfde weerbeeld. Na een koude ochtend met lokale grondvorst kan wordt het een zonnige dag met maxima tot 14°C. We moeten ook nog steeds rekening houden met een matige noordoostenwind.

Woensdag begint de dag nog zonnig maar in de loop van de dag zal de zon toch wat concurrentie krijgen van noordzeewolken. De minima komen rond +2°C uit in de Kempen, elders wordt het 1 a 2 graden minder koud. Namiddag wordt het hooguit 13°C, wat dus enkele graden te fris is voor de tijd van het jaar.

De minima voor donderdagochtend hangen af van de bewolkingsgraad. Bij helder weer zou de temperatuur tot dicht tegen het vriespunt kunnen zakken, indien het daarentegen bewolkt is blijft het bij zo'n 6°C. Het wordt een droge dag met afwisselend wolken en opklaringen. De maxima zijn opnieuw afhankelijk van het aantal opklaringen en komen ergens tussen 12 en 14°C uit. Er waait dan een zwakke wind vanuit het noorden.

Vrijdag en zaterdag zijn de wolken dan in de meerderheid. Mogelijk worden de wolken dan soms dik genoeg om wat motregen of een licht buitje te kunnen lossen, maar veel zal het zeker niet voorstellen. In de nachten zorgen de wolken ervoor dat het niet kouder wordt dan zo'n 6°C en de maxima blijven in de buurt van 13 a 14°C uitkomen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN