Ridderorde brengt hommage aan Gommaar Timmermans

Ridderorde brengt hommage aan Gommaar Timmermans

Ridderorde brengt hommage aan Gommaar Timmermans

Print
Lier - De stad Lier is een vereniging rijker: de Orde van de Fluwelen Ridder. De orde is een hommage aan Gommaar Timmermans (80), die jarenlang in de stripwereld actief was onder het pseudoniem GoT.
"De naam van onze orde verwijst naar 'Fideel, de fluwelen ridder', een stripfiguur waarmee Gommaar Timmermans zijn doorbraak als trendsettend striptekenaar forceerde", verduidelijkt Peter De Bruyn, die de orde samen met Manu Wagner en Georges Otte oprichtte.

Alle drie vinden ze het werk van Gommaar Timmermans intrigerend, boeiend en ironisch. "Zijn prachtig levenswerk moet gekoesterd én gepromoot worden, zeker naar jongere generaties Lierenaars. Om dat te realiseren kozen we voor iets wat in Lier nog niet bestaat: een ridderorde", zegt De Bruyn.

De stichtende leden, die zich commandeur noemen, krijgen in hun opdracht de steun van drie chevaliers: auteur Gaston Durnez, animatietekenaar Mark Janssen en componist-dirigent Willem Van de Weerd. De orde wil allerlei activiteiten organiseren zoals een lustrumbal op elke 29ste februari van deze eeuw, allerlei toernooien, grote ballonraces, oerknalexperimenten en andere leuke anarchistische activiteiten. "Omdat Gommaar Timmermans een echte anarchistische kunstenaar is."

"Onze eerste activiteit vindt plaats op donderdag 14 oktober om 17.30u aan de Werf 10 in Lier. Daar hopen we het ooit roemruchte, maar gezonken, Tkofschip boven te halen. Gommaar Timmermans zal aanwezig en iedereen is welkom", doet Peter De Bruyn nogal geheimzinnig.

Info: 0476-75.30.66, peterdebruyn@gmail.com

CHRIS VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio