Gedichtenbundel helpt bij verwerking van verlieservaring

Gedichtenbundel helpt bij verwerking van verlieservaring

Gedichtenbundel helpt bij verwerking van verlieservaring

Print
Lier - Vera Verbist uit Lier heeft een derde poëziebundel uitgegeven. Ook dit keer probeert ze zo om de zelfdoding van haar vader te verwerken.

"Mijn vader koos in 2005 voor zelfdoding. Met deze derde bundel laat ik het verdriet en de pijn zien die er was en nog steeds is. Maar ik wil ook aantonen dat ik ondertussen toch ook al gedichten over de leuke dingen in het leven kan schrijven. In 'Het einde ... of een nieuw begin?' staan een honderdtal gedichten en enkele verhalen over het verwerkingsproces", vertelt Vera Beau, pseudoniem voor Vera Verbist.

"Dat ik nu onder de naam Vera Beau publiceer, heeft zo zijn reden. Mijn moeder, die me zeer dierbaar was, schreef gedichten onder de naam Isa Beau.
Zij heeft mij zoveel gegeven en geleerd dat ik het een eer vind mezelf te mogen noemen als dochter van. Ik hoop dat ik met deze bundel weer mensen bereik die niet alleen een verlieservaring hebben door zelfdoding, maar evengoed mensen bereik die op zoek zijn naar woorden van liefde en troost", vertelt Vera.

In de gedichtenbundel prijken 28 foto's gemaakt door leden van de Koninklijke Lierse Fotoclub. De dichtbundel kost 25 euro. Hij is te koop in de Lierse boekhandels en in het Vleeshuis op de Grote Markt tijdens het fotosalon op 15, 16, 17, 23 en 24 oktober.

Info: 0485-85.78.22

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio