Nieuw onderzoek in baby-ontvoering door dingo 30 jaar geleden

De verdwijning van de tien weken oude Azaria Chamberlain tijdens een camping-trip van haar ouders in Australië, wordt 30 jaar na de feiten opnieuw onder de loep genomen. Het meisje zou uit haar wieg zijn geroofd door een dingo. Het is van de meest ophefmakende verdwijningzaken ooit, het hallucinante verhaald werd in 1987 verfilmd ('A Cry in the Dark' met Sam Neill en Meryl Streep).

ghouben

De vader van Azaria, Michael Chamberlain, is blijven aandringen op een heropening van het onderzoek en verwijst naar nieuwe gevallen van dingo's - een soort wilde honden - die mensen aanvallen en naar een geval waarbij dingo's een negenjarige doodden in 2001. Volgens Australische bronnen zou het onderzoek volgend jaar ook effectief heropend worden.

De ouders werden aanvankelijk verdacht een hand te hebben gehad in de verdwijning van het meisje in de buurt van Ayers Rock (foto). De Moeder, Lindy Chamberlain, werd in 1982 zelfs schuldig bevonden aan moord en veroordeeld tot levenslang. Ze zat drie jaar in de cel vooraleer ze na een nieuw proces werd vrijgesproken. Het koppel is intussen gescheiden.

Ze werd vrijgesproken nadat er een kledingstuk van Azaria gevonden werd nabij tal van dingoschuilplaatsen. Het lichaam zelf van de baby is nooit gevonden.>/p>

Vader en moeder Chamberlain zijn volgens justitie onschuldig, maar Michael Chamberlain wil dat de manier waarop de politie het onderzoek toen voerde opnieuw wordt bekeken.

Nu in het nieuws