Winokio-artiest steelt T-shirt na show in Fnac

De drummer van de band rond Kapitein Winokio - die oude kinderliedjes doet herleven - heeft na een gratis optreden bij Fnac een T-shirt van 22 euro gestolen.

jrosquin

Het is een beetje een bizar verhaal en niemand geeft graag commentaar, maar de feiten zijn er. De drummer van Kapitein Winokio (derde van links op foto) heeft vorige week zaterdag na een miniconcert in boeken-, cd- en softwarewinkel Fnac in het Wijnegem Shopping Center een T-shirt gestolen. De man is niet op heterdaad betrapt, maar de diefstal staat wel op camera.

Aanvankelijk was het de bedoeling van de politie en van Fnac om te wachten met een confrontatie. Nu zaterdag moet Kapitein Winokio opnieuw optreden, dit keer in de Fnac op de Antwerpse Groenplaats. Daar zou de artiest dan na het gratis miniconcert verhoord worden.

Stille actie tegen ontbreken vinylplaten

Maar woensdag is dan toch beslist om de Kapitein Winokio-‘matroos’ al met de camerabeelden te confronteren. Zijn uitleg volgens commissaris Johan Wonnink: ‘De diefstal was een stille actie tegen het ontbreken van vinylplaten bij Fnac.’

De artiest maakt ook soloplaten onder de naam ‘Butsenzeller’ en is ook deejay, en was klaarblijkelijk gefrustreerd over de alleenheerschappij van de moderne cd’s bij Fnac Wijnegem. Daarom stal hij een T-shirt met daarop een afbeelding van een vinylplaat. Ondertussen heeft hij zich verontschuldigd en de T-shirt betaald.

Handjes draaien

Of het bandlid voor de feiten vervolgd wordt, is niet duidelijk. Sinds juni geldt bij het Antwerpse gerecht alleszins de ‘arrestatieprocedure snelrecht’, waardoor in principe élke winkeldief voor de rechter moet verschijnen.

Winok Seresia, alias Kapitein Winokio, was niet bereikbaar voor commentaar. Volgens een Fnacmedewerkster van de vestiging in Antwerpen gaat het gratis optreden van nu zaterdag om 14u alleszins gewoon door.

Verschil is wel dat Kapitein Winokio in Wijnegem met zijn zeskoppige band optrad onder de noemer ‘Kapitein Winokio is van de wereld’, naar zijn gelijknamige cd. Nu zaterdag is de Kapitein maar met drie (met Ivanov en mevrouw De Poes) en stelt hij zijn boek/cd ‘Handjes Draaien’ voor.

Sylvia Mariën

Vastgoed

Jobs in de regio