"Ronald Janssen kickt op vernederen en pijn doen"

Print

Ronald Janssen kickt op vernederen en pijn doen

Twee rechercheurs van de federale recherche van Hasselt zijn tot Ronald Janssens vaste ondervragers gebombardeerd. Ze proberen nu al maanden beetje bij beetje verder door te dringen in zijn brein. Zelden hebben ze echter een verdachte voor zich gekregen met zo'n gespleten persoonlijkheid. “Janssen, dat zijn twee totaal verschillende mannen in één en hetzelfde lichaam”, klinkt het in het nieuwe magazine Misdaad.com.

Janssen 1 is de vriendelijke, beleefde leraar. De man die leeft voor zijn kinderen, voor zijn school en zijn leerlingen. Die enkele jaren na zijn echtscheiding nog altijd treurt om het vertrek van zijn vrouw. “Nathalie was de vrouw van mijn leven”, zegt hij daar zelf over. Janssen 2 is de manipulator, de killer, de maniak die kickt op macht, op vernederen en op pijn doen.

Hij werkt vlot mee aan het onderzoek, zeggen de speurders. Toch zolang hij het gevoel heeft zelf de touwtjes in handen te hebben. De toon waarop hij spreekt is die van de leerkracht die denkt dat hij ook buiten de school voor de klas staat. De speurders zijn zijn leerlingen.

Misdaad.com verschijnt vier keer per jaar, kost 9,95 euro en is vanaf 7 oktober te koop in de krantenwinkel en in het magazinerek van de boekhandel.

MEEST RECENT