Stationsstraat-Gasstraat: gewijzigde verkeerssituatie

Aan de Stationsstraat-Gasstraat worden vanaf 11 oktober zes appartementen gebouwd. Dat heeft ook gevolgen voor het verkeer.

Haentjens Roland

De firma Ageres nv bouwt vanaf maandag 11 oktober in opdracht van De Ideale Woning zes nieuwbouwappartementen aan de Stationsstraat en de Gasstraat. De werken verlopen in drie fases en duren zo'n jaar.

In fase 1 die ongeveer 2 weken in beslag zal nemen, worden de bestaande panden afgebroken.

De eerste dag, maandag 11 oktober, wordt de Gasstraat volledig afgesloten tussen de Stationsstraat en de inrit van de parkeergarage van winkelcentrum Promenade. Het verkeer dat van het centrumkruispunt naar het station wil, moet die dag omrijden via de C. Pallemansstraat en de verbindingsweg tussen de C. Pallemansstraat (parking Sporthal) en het station (parking Spoor).

Voor de rest van fase 1 geldt in de Gasstraat een stilstaan- en parkeerverbod tussen de huisnummers 20 en 30, van maandag tot en met vrijdag telkens van 7.00 tot 17.00 uur. Ook wordt het trottoir en het fietspad aan de Stationsstraat 42-46 afgesloten. Fietsers krijgen de raad om te rijden via de Olmendreef of nabij de werken even op de rijbaan te gaan fietsen.

In fase 2 wordt de ruwbouw opgetrokken. Deze fase duurt tot in april 2011.

In deze periode gelden volgende verkeersmaatregelen: Stationsstraat: het trottoir aan de huisnummers 42-46 wordt afgesloten. Gasstraat: op de parkeerstrook tussen de huisnummers 20 en 30 geldt een stilstaan- en parkeerverbod.

In fase 3, tot oktober-november 2011, worden de nieuwe appartementen afgewerkt.

In deze fase wordt het parkeerverbod aan de Gasstraat 20-30 occasioneel ingesteld, bij zwaar werfverkeer of bij de levering van materialen.

Roland Haentjens

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio