Seks in de gevangenis

Print

Seks in de gevangenis

In ons land zijn er steeds meer bevallingen van vrouwen die tijdens hun celstraf werden bevrucht. Dat schrijft het nieuwe magazine Misdaad.com.

Statistieken over hoeveel sekscellen er concreet zijn en hoe frequent die de vorige jaren werden gebruikt, kan Laurent Sempot, woordvoerder van het gevangeniswezen, niet geven. Er zijn kennelijk geen statistieken. Cijfers over het aantal mannen die tijdens hun gevangenschap vader werden ook niet.

Tientallen kinderen verwekt achter de tralies

Hoeveel vrouwen tijdens ongestoord bezoek door hun gedetineerde partner zijn bezwangerd, weet niemand. Nergens is deze informatie te achterhalen. Maar dat ondertussen tientallen en misschien wel honderden kinderen achter de tralies werden verwekt, valt moeilijk te betwijfelen.

Ook over hoeveel vrouwelijke gedetineerden ooit zwanger zijn geraakt terwijl ze in de gevangenis zaten, bestaan geen gegevens. Wel bekend is dat jaarlijks een achttal vrouwen tijdens hun detentie een kind baren.

Verder in het eerste nummer van Misdaad.com: • Een portret van seriemoordenaar Ronald Janssen
• Broeder R. Huyghe: “De rechtbank heeft van mij een pedofiel gemaakt”
• De verzwegen verdachten van de Bende van Nijvel
• De moord op John Lennon
• Het mysterie Regina Louf

Misdaad.com verschijnt vier keer per jaar, kost 9,95 euro en is vanaf 7 oktober te koop in de krantenwinkel en in het magazinerek van de boekhandel.

MEEST RECENT