Massale interesse in bedrijvenparken Aartselaar en Kontich

Kmo-units in de zuidrand zijn hot, weet ontwikkelaar BVI uit ’s Gravenwezel ook. Nog voor de eerste steen er ligt, is ruim de helft van zijn nieuw park in Kontich al verkocht.

jrosquin

Niet alleen bedrijfsleiders uit Kontich en omliggende gemeenten hebben interesse voor kmo-park XL, dat de volgende maanden optrekt aan de Prins Boudewijnlaan, vlakbij de grens met Edegem.

“We merken interesse van ondernemers uit de hele provincie, ook uit de stad Antwerpen. Met alle mobiliteitsproblemen is daar worden beleverd vandaag echt lastig, merken heel wat zaakvoerders. Kontich is in die zin uitstekend gelegen, goed bereikbaar tussen Antwerpen en Brussel”, zegt directeur Michel Meers van BVI.

Maar ook Aartselaar valt duidelijk in de smaak bij kmo’ers. Zowel de zeventien units van BVI’s nagenoeg afgewerkte kmo-park A12, als de veertien units van park Ooievaarsbos dat eveneens aan de Boomsesteenweg nog moet worden opgetrokken, zijn al de deur uit.

“Bij elk project dat we opstarten, is bereikbaarheid voor ons prioritair. We kiezen altijd voor gronden die op invalswegen liggen en in de onmiddellijke nabijheid van afritten van autosnelwegen”, vult Peter Spiessens aan.

“Alleen worden zulke gronden steeds schaarser in de zuidrand. We zoeken voortdurend naar nieuwe locaties. Het klopt dat er in deze regio wel wat leegstand onder grote industriepanden bestaat. Maar omdat nieuwe parken optrekken goedkoper is dan grote bedrijfshallen omvormen, kiezen we vooral voor het eerste”, geven beide aan.

Jan Van De POEL