Man uit OCMW-woning gezet na aanhoudende overlast

Het OCMW zette dinsdag een koppel uit hun huis in Nieuwmoer-Dorp. De man zorgde al vaak voor overlast. Nieuwe incidenten maandag vormden de druppel.

jrosquin

Maandagavond heerste er nog paniek in Nieuwmoer-Dorp, maar dinsdagnamiddag klonk er bij de mensen een zucht van opluchting toen ze vernamen dat het OCMW de man - die samen met zijn partner en een klein kindje in het oude ‘klooster’ verbleef - met de hulp van de politie uit zijn huis had gezet.

Het huis, waar vroeger lang nonnen woonden, is al enkele jaren eigendom van het OCMW. “Wij zijn het al gewoon dat hier geregeld andere mensen intrekken, maar zoveel problemen als nu hadden we nog nooit meegemaakt”, klinkt het in de buurt. “De miserie begon enkele maanden geleden toen Michaël bij zijn vriendin introk. Hij draagt nu een enkelband na meerdere veroordelingen, onder meer voor diefstal, maar zijn criminele verleden blijft hem achtervolgen”, vertellen buren, die hun naam niet in de krant willen.

Wie zijn straf mag uitvoeren via een enkelband, moet altijd een vast adres opgeven, waar justitie hem indien nodig kan bereiken. Verlies je dat adres, moet je normaal terug naar de gevangenis.

“Maandagavond rond 20u stond hier een twintigtal heethoofden, gewapend met baseballbats en ijzeren staven, op straat kabaal te maken. Het ging duidelijk om een afrekening, want ook de geviseerde man had enkele vrienden opgetrommeld”, vervolgt de buurt.

“Voor de buurt leek het heel dreigend, maar gelukkig waren we net op tijd ter plaatse om te vermijden dat er klappen vielen”, zegt commissaris Louis Van den Buijs van de politiezone Grens.

“Die man terroriseerde echt onze straat. Hij bedreigde kinderen en speelde harde muziek. Vaak was er ruzie. Als je zag welke mensen er allemaal van de bus stapten aan de halte recht voor de deur, dan weet je wel met welke zaakjes ze allemaal bezig waren”, zegt een andere buurman.

“Vaak doken hier ongure figuren op en dan volgden er scheldpartijen. Twee onschuldige voorbijgangers werden onlangs in elkaar geslagen en ook een bejaarde vrouw werd fysiek aangevallen. De ruiten van het bushokje sneuvelden recent nog tijdens een zoveelste schermutseling waarbij die man betrokken was“, aldus de inwoners van Nieuwmoer- Dorp. Voor hen nam het OCMW de enige juiste beslissing.

Stijn De Koning

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio