Winkelstraten krijgen oplapbeurt

Om het winkelen aan de Kioskplaats-Kapelstraat in Hoboken, de Turnhoutsebaan in Borgerhout en de Keyserlei- Statiekwartier in Antwerpen aantrekkelijker te maken, ontwikkelde de stad een stategische visie.

jrosquin

De gezelligheid opkrikken en de leegstand wegwerken zijn twee van de vele aandachtspunten.

Het horeca- en winkelgebied De Keyserlei-Statiekwartier is door de verandering van het winkelaanbod veel van haar oude charme kwijt. De stad wil die herstellen: meer voetgangerscomfort, gezellige open terrassen en een optimale oversteek richting Meir behoren tot de plannen.

Bestaande galerijen die met hun donkere gangen en kleine, niet-zichtbare units niet meer in de huidige detailhandelsstructuur passen, zullen zo veel mogelijk omgevormd worden tot meer bruikbare handelsruimtes.

Kioskplaats - Kapelstraat

De Kioskplaats - Kapelstraat moet een gezond en gezellig commercieel hart vormen. De sfeer en levendigheid van ‘het dorpsplein’ moeten opnieuw in ere worden hersteld.

Concreet gaat het om een heraanleg van het plein met meer groen, rustpunten, terrasjes, speeltuigen en animatie, de invulling van leegstaande panden en de inplanting van kleine ketens en goede speciaalzaken stimuleren.

Turnhoutsebaan: veiliger

Bij het winkelgebied Turnhoutsebaan wil de stad af van het slechte imago van de straat door ze zoveel mogelijk te herwaarderen door nieuwsberichten, promotiefilms en infobrochures. De Turnhoutsebaan moet opnieuw het winkelhart voor alle Borgerhoutenaren worden: een veilig en rustig winkelgebied, nieuwe en vooral kwaliteitsvolle handels- en horecazaken en een optimale samenwerking met en tussen de handelaars.

Bedoeling is om op korte en middellange termijn de winkelstraten te renoveren, het buurtshoppen meer te promoten en de handelsverenigingen te ondersteunen.

GDEW

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio