Smokkelaars betrapt met bijna 5.000 kilo hasjiesj

Print
Vier leden van een bende drugssmokkelaars werden door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot gevangenisstraffen van 24 tot 48 maanden. De 39-jarige L.V. uit Heerlen bleek de spilfiguur binnen de criminele organisatie. Als één van de zaakvoerders van het bedrijf CV Target probeerde hij niet minder dan 4.940 kilogram hasjiesj naar België te smokkelen. De invoer van Zuid-Afrikaanse wijnen diende als voorwendsel.

Het plan viel echter in duigen. Op 14 februari 2005 werd de container met het smokkelwaar ontdekt in de haven van Antwerpen en kwam aan het licht wie betrokken was bij het misdrijf. De Zonhovenaar A.V. was de medezaakvoerder van CV Target en leverde hand- en spandiensten. Ook de 47-jarige L.V. uit Tongeren werd aangeduid als medeplichtige. De 57-jarige L.D. uit Malle stond grotendeels in voor het transport van de container. Laatstgenoemde bleek ook vroeger lid te zijn van een inmiddels opgerolde criminele organisatie. De bendeleden waren alvast niet aan hun proefstuk toe. Sommigen onder hen hebben zelfs al tijdlang achter tralies gezeten voor gelijkaardige misdrijven.

De rechter toonde zich niet mild voor de beklaagden. De Nederlander L.V., de Zonhovenaar A.V. en L.V. uit Tongeren kregen elk een celstraf van 24 maanden en een boete van 11.000 euro. De vierde beklaagde werd veroordeeld tot 48 maanden cel en een boete van 22.000 euro. Bovendien moest hij ruim 14.400 euro aan vermogensvoordeel afstaan aan het gerecht. Een vijfde beklaagde werd vrijgesproken omdat er twijfel bestond rond zijn rol in het dossier.

KhSe

.

Nu in het nieuws