Voorbijganger vindt pasgeboren meisje in parkeergarage

Print

Voorbijganger vindt pasgeboren meisje in parkeergarage

In een parking onder het Gentse park Groene Vallei heeft een voorbijganger een vondeling aangetroffen. Het blanke meisje is hooguit een dag oud en verkeert in goede gezondheid.

Een verpleegster die op weg was naar de supermarkt, trof de baby aan in de ondergrondse parking, tussen twee geparkeerde voertuigen. Het kind lag in een deken gewikkeld in een maxi-cosi. Hulpdiensten brachten de baby naar het Gentse Jan Palfijnziekenhuis. Alles wijst erop dat de moeder het kind alleen ter wereld heeft gebracht.

Politie en parket startten onder meer een sporenonderzoek, getuigenverhoor en uitgebreide bevraging in de buurt. Strafrechtelijk staan celstraffen van één maand tot drie jaar op "het achterlaten van een kind in behoeftige toestand". Wie over meer informatie beschikt, wordt verzocht contact op te nemen met de onderzoekers op het nummer 09/266.61.11.

Anoniem bevallen

"Ik herhaal mijn pleidooi om het in België wettelijk mogelijk te maken om anoniem te bevallen", zegt de Gentse OCMW-voorzitter Geert Versnick (Open Vld). "Het babymeisje is nu op tijd gevonden en wordt in het ziekenhuis goed omringd, maar het kon evengoed fout gelopen zijn."

Meer over de parlementaire initiatieven rond anoniem bevallen leest U op de expertenpagina van John De Wit.

Beeld: vtm

MEEST RECENT