"Paranoïde" Léopold Storme voelde zich slachtoffer van complot

Voor het assisenhof van Brussel is woensdag de derde dag van het Marollenmoord-proces begonnen. Het assisenhof kreeg onder meer beelden te zien van de slachtoffers, de ouders en zus van beklaagde Léopold Storme, en van de plaats waar de drievoudige moord plaatsvond.

ikerremans

Onderzoeksrechter Berta Bernardo-Mendez kwam benadrukken hoe bijzonder de zaak-Storme is, omdat de beschuldigde Léopold de zoon en de broer van de slachtoffers is. De onderzoeksrechter vindt de gewelddadigheid van de feiten - honderd messteken in totaal - ook opmerkelijk.

Woensdag kreeg het assisenhof ook beelden te zien van de winkel binnenin, in de Kapucijnenstraat in Brussel, waar het drama plaatsvond, alsook van de lichamen van de slachtoffers.

Van fiets gevallen

Tijdens het onderzoek was er meteen een tegenspraak tussen materiële elementen uit het onderzoek en de verklaringen van de beschuldigde. Léopold Storme is de enige gekende getuige. Zijn verklaringen verschilden ook nog eens doorheen de tijd.

Storme toonde zich wantrouwig tegenover de politie en het gerecht, alsook tegenover de deskundigen, zo zei de onderzoeksrechter. De beschuldigde, die verklaarde paranoïde te worden, voelde zich het slachtoffer van een complot en opgezet spel waaraan de gerechtelijke autoriteiten zouden hebben deelgenomen.

De zoon en broer van de slachtoffers werd al snel verdacht, eigenlijk vanaf zijn eerste verhoor op zondag 17 juni 2007, de dag na de drievoudige doodslag. De beschuldigde had snijwonden aan zijn handen. De verklaring die hij voor die sneeën gaf, was dat hij van zijn fiets gevallen was, dat hij zichzelf verminkt had of dat hij zich verwondde bij het vervoer van een klinkmachine.