Food

Red cooked beef met gewokte wortel- en koolgroenten

Print

Red cooked beef met gewokte wortel- en koolgroenten

Ingrediënten :

600 g meritus rundfilet, 1 kleine pastinaak , 2 dikke wortelen, 1 prei en 2 witloofstronken, 1 kleine groene kool of groene bloemkool, 500 ml water, 90 ml donkere sojasaus, 70 ml lichte sojasaus, 40 ml rijstazijn (shaoxing), 1 anijsster, 2 sinaasappelzestes, 1 eetlepel rietsuiker, 1 koffielepel geraspte gember, 1 teentje geperste knoflook, 3 lente-uitjes, 2 eetlepels sesamolie, peper en zout.

Bereiding :

1 Meng alle ingrediënten samen voor de marinade, laat 15 minuten zachtjes trekken op een laag vuur. Zeef en laat nog 10 minuten trekken.

2 Maak alle groenten schoon en snijd ze in kleine stukken van gelijke grootte.

3 Bak de harde groenten eerst in een weinig arachide-olie, voeg er de zachtere groenten bij en laat de groenten mooi aankleuren.

4 Voeg er 2 à 3 eetlepels van de marinade aan toe en breng op smaak met peper en zout.

5 Leg het rundvlees in de warme marinade, laat 1 minuut koken en zet dan het vuur op een minimum, laat het vlees ongeveer 5 à 6 minuten in de marinade pocheren.

6 Snijd het vlees in plakjes. Schik de groenten op de borden en verdeel de plakjes vlees over de groenten. Druppel wat van de marinade eromheen…

www.ambiance.be

NIET TE MISSEN