Buurtwerking de Shelter tegen armoede

Volgende week is het de week van de armoede. Samenlevingsopbouw Borgerhout heeft samen met een aantal vrijwilligers verschillende activiteiten gepland in Buurtwerking de Shelter rond het thema armoede.

Dewart Geraldine

- Op dinsdag 12 oktober is er om 14u de gratis filmvertoning Grensland, met getuigenissen over armoede en uitsluiting. Het is een aangrijpende roadmovie die slingert langs de grenzen van sociale uitsluiting en vraagtekens plaatst bij de manier waarop de maatschappij met armoede omgaat. Iedereen is welkom en krijgt een gratis hapje en drankje.

- Ook op 12 oktober gaat Taal*ooR, een wekelijkse conversatiegroep van Nederlandstalige en anderstalige buurtbewoners, naar de tentoonstelling rond armoede ‘courage in kleur’ in het Atlasgebouw.

- Op donderdag 14 oktober is er in samenwerking met het OCMW een gratis workshop om een T-shirt te maken rond armoede.

- Op zondag 17 oktober, de werelddag van verzet tegen armoede, gaat De Shelter met een groep deelnemers en vrijwilligers van de Buurtwerking naar de betoging in Brussel.

Info: Buurtwerking de Shelter, ontmoeting de Open Poort, Sergeyselsstraat 45, 0475-46.89.26, mattia.depauw@samenlevingsopbouw.be, www.samenlevingsopbouw.be/antwerpenstad

Geraldine Dewart

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio