Fiets kennis over Afrika bij elkaar op 17 oktober

De derde literaire fietstocht van het Bibkwintet (Aartselaar, Edegem, Hove, Kontich en Lint) staat in het teken van Afrika.

redactie

Het programma start op 17 oktober om 9u met een ontbijt in de Altenakapel (Antwerpsesteenweg 79) in Kontich, waar je meteen het radioprogramma van Friedl', een leven in boeken, live kan volgen. Graag even vooraf inschrijven op www.radio1.be of in een van de bibliotheken. Friedl' polst bij Vlaams politicus en Europarlementariër Dirk Sterckx naar die boeken die zijn leven hebben beïnvloed, en naar het boek dat hij zou willen wegschenken.

Het verdere programma

bib van Hove, Kapelstraat 8

11u en 13u30: Luc Descamps schetst het verhaal van de 12 jarige Junior, lepralijder in Kinshasa - reservatie aanbevolen 11u-15u30: 'Een kijk op gezichten', fototentoonstelling door Jean Platteau.

bib van Lint, Liersesteenweg 25

11u: professor Filip Reyntjens vertelt over de 'Grote Afrikaanse Oorlog' 14u: Geertrui Delva brengt je in de ban van Zuid-Afrikaanse verhalen

bib van Edegem, Hovestraat 55

12u-15u30: aangrijpende fototentoonstelling van Tim Dirven

bib van Kontich, Sint-Jansplein 8

15u-17u: Afsluiting met Afrikaanse muziek en hapjes. Tentoonstelling met werk van Greet Livens Prijsuitreiking van de Afrikaanse-poëzie-wedstrijd.

Praktisch Voorverkoop en inschrijvingen vanaf 15 september in de bibliotheken van het Bibkwintet, of op www.bibkwintet.be Deelnameprijs : 5,00 €

Meer info

Bibkwintet: www.bibkwintet.be, e-mail info@bibkwintet.be

Kristin Spiessens