Food

Ragout van inktvisjes

Print

Ragout van inktvisjes

Ingrediënten :

1 busseltje basilicum, 2 lookteentjes gepeld en geblancheerd, 2 eetlepels pijnboompitten, 1 eetlepel parmezaan, peper en zout, een scheutje olijfolie extra vierge, 6 rijpe tomaten, 2 eetlepels lookolie, peper en zout, 1 eetlepel suiker, enkele takjes rozemarijn en tijm, 400 g verse wilde pijlinktvis van klein kaliber, 20 cl lobbig geklopte room, 2 eetlepels platte peterselie fijn gesneden, 2 eetlepels bieslook fijn gesneden, 1 eetlepel rode wijnazijn, 2 eetlepels sjalot fijn gesneden.

Bereiding :

1 Mix alle ingrediënten van de pesto kort in de mixer. Voeg er op het laatste een scheutje olijfolie aan toe.

2 Leg de tomaten 20 seconden in kokend water. Verfris ze onder koud stromend water. Haal er met een scherp mesje het velletje van af.

3 Verwarm de oven voor op 100°C.

4 Leg de tomaten op een bakplaat. Giet er de lookolie over. Bestrooi met suiker, peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm en leg die op de tomaten.

5 Laat ze ongeveer 2 uur drogen. Laat de ovendeur tijdens het drogen op een kiertje staan.

6 Was de inktvisjes zorgvuldig. Verwijder het hoofd, snijd de tentakels weg en bewaar ze. Spoel het zakje grondig uit en snijd in fijne schijfjes.

7 Bak de inktvisjes kort en hevig aan in een klein scheutje olijfolie.

8 Voeg er alle andere ingrediënten aan toe. Roer even om en serveer meteen.

www.ambiance.be

NIET TE MISSEN