Zware celstraffen voor kopstukken van grote drugssmokkel

De rechter in Tongeren heeft vier beklaagden veroordeeld tot zware celstraffen voor het binnensmokkelen van 4.940 kilogram hasj in de haven van Antwerpen. Een 57-jarige man uit Malle werd veroordeeld tot 48 maanden cel. Drie andere beklaagden kregen een gevangenisstraf van 24 maanden.

jrosquin

De feiten speelden zich af tussen 1 november 2004 en 1 juni 2005. Twee zaakvoerders van de firma CV Target werden door een tussenpersoon, een 39-jarige man uit Heerlen, gevraagd om via een container Zuid-Afrikaanse wijnen een stevige partij hasj binnen te smokkelen in de haven van Antwerpen.

Toen beide zaakvoerders zich op 11 februari 2005 aanmeldden in de haven voor het ledigen van de container hadden ze niet de vereiste documenten bij. Enkele dagen later, op 14 februari 2005, kwam de zaak aan het licht en werd de 4.940 kilogram hasj gevonden.

Verstek

Een 57-jarige man uit Malle werd zowel door de zaakvoerders van CV Target als door de tussenpersoon aangeduid als diegene die instond voor het vervoer van de container en de vereiste documenten, nodig voor het ophalen van de inhoud.

Hij gaf echter verstek in de rechtbank en werd veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 48 maanden en een boete van 22.000 euro. Daarnaast werd ook nog een bedrag van 14.400 euro verbeurd verklaard.

Celstraffen

De drie andere beklaagden, de zaakvoerders en de tussenpersoon, kregen celstraffen van 24 maanden met gedeeltelijk uitstel en een geldboete van 11.000 euro.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio