Nieuwe school Molenveld nog niet voor morgen

Print
Zemst - De Raad van State heeft het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Molenveld vernietigt wegens een procedurefout. Daardoor moet een deel van de procedure overgedaan worden en loopt het plan om er een nieuwe school te bouwen minstens een jaar vertraging op.
Om achter de oude school Molenveld een gans nieuwe school met parking en speelruimte te bouwen werd in 2008 een RUP goedgekeurd. Dat was nodig om de gronden die in landbouwzone lagen om te vormen naar een zone van openbaar nut. Er moesten ook gronden van een particulier verworven worden.

De betrokken eigenaar was niet akkoord om zijn percelen aan de gemeente te verkopen of te onteigenen en startte een geding bij de Raad van State om het RUP te laten vernietigen wegens procedurefouten en de eigenaar kreeg gelijk.

De reden is dat de verbindingsweg tussen de nieuwe school en het Molenveld op het grafisch plan niet was opgenomen in de zone van het RUP. Daarom moet de gemeente een aangepast plan indienen en een deel van de procedure herdoen. Dat zal wellicht een jaar in beslag nemen.

JD
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio