Enorme schade en 28 doden bij overstromingen in Vietnam

Enorme schade en 28 doden bij overstromingen in Vietnam

Enorme schade en 28 doden bij overstromingen in Vietnam

Print
Bij overstromingen in Vietnam zijn nu al minstens 28 mensen omgekomen. Zeven mensen worden nog vermist. Dat blijkt woensdag uit een nieuwe balans van de regering.

De meeste doden vielen in de provincies Quang Tri, Ha Tinh en Nghe An, met respectievelijk twaalf, zeven en zes slachtoffers te betreuren.

Alleen al in de provincie Ha Tinh werd minstens 8.400 hectare land overstroomd doordat plaatselijke rivieren buiten hun oevers traden. De hevige regenval heeft ook bijna 27.000 woningen beschadigd.

Meer dan duizend soldaten werden gemobiliseerd om de getroffen bevolking te helpen en de mensen te evacueren waar nodig. De militairen staan ook in voor de verdeling van voedsel, water en medicatie.

Als gevolg van het noodweer zijn ook heel wat wegen beschadigd en het treinverkeer verloopt verstoord. De regenval was woensdag minder hevig, maar het waterpeil blijft nog alarmerend hoog. Op de weerdiensten wordt gevreesd dat de situatie de komende dagen nog zal verslechteren wanneer een nieuwe tropische depressie zich aandient.

MEEST RECENT