Het weerbericht voor Limburg

Update woensdag 6 oktober 7u30

Vandaag blijft het op de meeste plaatsen droog met bewolkte perioden maar ook soms mooie opklaringen over Limburg. Een regenzone sleept de hele dag van zuid naar noord over de Noordzee en de westelijke provincies maar daar krijgen we in Limburg dus niet of nauwelijks mee te maken. Misschien dat er af en toe wat druppels uit de soms dikkere wolken vallen, maar veel zal het zeker niet voorstellen. Het wordt opnieuw zeer zacht met maxima tussen 21 en 22°C. De matige zuidenwind draait namiddag afzwakkend naar het westen.

Donderdag schommelen de minima rond 8°C en namiddag wordt het gemiddeld zo'n 19 a 20°C warm. Wolken en opklaringen wisselen mekaar dan af en vooral in de namiddag zouden lokaal enkele buien kunnen vallen. De wind waait dan zwak uit zuidoostelijke richting.

Vrijdag wordt het opnieuw enkele graden warmer met maxima rond 22 of lokaal misschien wel 23°C. Bovendien is er veel ruimte voor de zon en blijft het overal droog. Er zal dan een matige oostenwind waaien.

In het weekend wordt geleidelijk koelere lucht naar onze omgeving getransporteerd.

rweytjens_fr

strong>Zaterdag

wordt het op vele plaatsen in Limburg al net geen 20°C meer. De oostenwind voert wel kurkdroge lucht met zich mee waardoor de zon vrij spel krijgt.

Zondagochtend is het dan een stuk frisser dan de vorige nachten. De minima zakken tot 5 a 6°C. Namiddag wordt het nog amper 15 a 16°C, wat dan net een graadje te fris is voor de tijd van het jaar. Bovendien zal de oostenwind schraal aanvoelen, maar de zon zorgt ervoor dat het achter glas of uit de wind nog best aardig najaarsweer is.

Maandagochtend zou het hier en daar aan de grond wel eens kunnen vriezen. In thermometerhut zakt de temperatuur tot zo'n +2°C in de Kempen en gemiddeld 3°C in de rest van de provincie. De maxima leveren ook opnieuw enkele graden in; nergens wordt het nog warmer dan 14°C.

De dagen daarna verandert er weinig. De zon krijgt veel ruimte maar dat vertaalt zich vanwege de schrale ooster niet naar hoge temperaturen. De nachten blijven koud met tegen de ochtend kans op grondvorst en ook overdag blijft het fris met maxima rond 13°C.

Het blijft droog tot minstens zaterdag 16 oktober.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen