1 / 2

Yoni-therapie: massage voor je vagina

Vrouwen luisteren alsmaar minder naar hun lichaam. Hierdoor krijgen ze seksuele problemen en verliezen ze ieder gevoel met zichzelf. Speciaal daarom ontwikkelden enkele therapeuten een nieuwe vorm van behandeling: de Yoni-therapie.

Yoni betekent vagina in het Sanskriet, een oude Hindoe taal.

mgeysmans

Yoni is een therapievorm waarbij via massage en gesprekken de vrouw zichzelf en haar lichaam herontdekt.

"Warme zachte handen glijden over de achterkant van mijn geoliede lichaam. Voeten, benen, billen, rug, schouders, armen… Soms even een hand die tussen mijn benen glijdt, even subtiel prikkelend", zo begint het persbericht rondom Yoni-therapie. De opmerkelijke behandeling duurt vier uur, waarbij je lichaam volledig gemasseerd wordt met hete oliën. Geen enkel plekje wordt onberoerd gelaten, zelfs je vagina niet. En dat is nu net de bedoeling van de massage. Doordat je op iedere vierkante centimeter van je lichaam wordt aangeraakt, wordt je meer bewust van je lichaam en je gedachten.

Praten

Tijdens de massage vertel je volop over je problemen, je pijnen, je pleziertjes… Alles terwijl de therapeut je aanmoedigt om te blijven praten, door te zeggen hoe prachtig je bent en hoe wondermooi je lichaam en geest is. Na de urenlange massage en gesprekken zou je als een herboren mens terug buiten komen.

"De therapie leert je in de eerste plaats op een andere manier naar je lichaam te kijken, het op een andere manier te voelen, los van slechte ervaringen. Daarnaast leer je weer genieten zonder iets te moeten doen en leer je ruimte maken in jezelf om de voorbije nare ervaringen te aanvaarden en er vrede mee te nemen. Het is de bedoeling dat je je lichaam aanleert dat het mogelijk is om sensueel contact te leggen zonder seks te hebben. Yoni-therapie confronteert je met jezelf. Je beseft dat je iets voelt wat je lang vergeten was: jezelf en je eigen lichaam, je behoeften en verlangens. In alle rust krijg je volledige aandacht en wordt er naar je geluisterd", aldus Bernard Pieper, een Yoni-therapeut uit Wilrijk.

Kwakzalvers

Pieper roept echter wel op tot voorzichtigheid. Zo zijn er heel wat kwakzalvers die beweren de Yoni-therapie toe te passen, terwijl dit eigen niet zo is. Hierdoor kunnen vrouwen vaak schrikwekkende dingen meemaken. "Het is belangrijk dat vrouwen uiterst kritisch zijn indien ze voor een Yoni-massage kiezen. Iedere therapie wordt voorafgegaan door een gesprek. Dit is een eerste kennismaking waarbij de cliënt duidelijk maakt wat zij van de sessie verwacht. Op basis hiervan wordt de sessie aangepast. Het is tevens een aanzet om te leren onder woorden brengen wat de klant al dan niet wenst", vertelt Pieper

"Er wordt begonnen met een zachte massage waarbij de cliënt ondergoed aanhoudt. Daarna gaan beha en slipje uit en wordt begonnen met een totale lichaamspeeling gevolgd door een bad of douche. Pas daarna begint de echte massage. Eerst op de buik liggend, ingesmeerd met geurige massageolie. Juist omdat het geleidelijk en respectvol gebeurt, is er nooit een probleem als later het Yoni-gedeelte aan de beurt komt. Tijdens dat vagina gedeelte ga je op je rug liggen en krijg je een volledige lichaamsmassage, gevolgd door een massage van de vagina. Hierbij krijgt de Yoni, vagina, alle aandacht tijdens een zachte, tedere massage die langer dan een uur duurt. Een orgasme is niet het doel, maar kan uiteraard hieruit voortvloeien", besluit Pieper.

Een volledige Yoni-therapie duurt ongeveer 4 uur en kost 150 euro.

NIET TE MISSEN