Zelfmoordbewaking voor Els Clottemans

Els Clottemans staat sinds dit weekend opnieuw onder speciale bewaking, om het kwartier wordt ’s nachts in haar Hasseltse cel gekeken. De aanleiding van de maatregel is niet bekend, maar duidelijk is dat het gerecht wil voorkomen dat Clottemans een zelfmoordpoging zou ondernemen.

ssimons

"Vrijdag 1 oktober besliste de directie haar onder het bijzondere bewakingsregime te plaatsen", vertelde openbaar aanklager Patrick Boyen maandag aan het begin van de zitting. "Er was aan de federale politie gevraagd te letten op haar mentale toestand. Clottemans had vrijdag na de zitting nogal emotioneel gereageerd en daarover had de politie de directie ingelicht." De gevangenisdirectie benadrukt wel dat het niet om een straf gaat.

Vrijdag heeft de 26-jarige juf uit Ternat het zwaar te verduren gekregen tijdens haar proces. Drie jaar geleden werd Clottemans ook al eens onder een speciaal regime geplaatst nadat ze in haar armen had gesneden. Haar advocaten, die een spreekverbod kregen opgelegd, willen geen commentaar geven op de maatregel.