Heistse Lincy Europees kampioen Western Riding

De 23-jarige Lincy Saelen van Bruggeneinde is met haar paard Ima Zippo Lucky Europees kampioen Ladies Western Riding American Appaloosa horses geworden in de klasse Pleasure. Lincy is pas sinds het overlijden van haar vader, twee jaar terug, dagelijks beginnen trainen in deze discipline.

anthonissen pierre

De discipline is eigenlijk een Amerikaanse dressuurproef maar totaal anders dan de Belgische dressuur. "Wij rijden met losse teugels, met alleen contact met het paard via de benen, de manier van rijden en lopen is verschillend, het is meer show, glitter en glamour. Het heeft niets met cowboytoestanden te maken. In Europa wordt het vooral door dames beoefend, in Amerika vooral door mannen", vertelt Lincy.

Lincy trok met haar trainster en zes supporters naar het Europees kampioenschap in Aken dat zij in de klasse "pleasure" onverwacht won. "De Jack Pot Western Pleasure" won zij ook van tien deelnemers. Barbara won met hetzelfde paard zilver. "Wij hadden beiden gehoopt op een top 5 plaats", zegt de trainster.

Lincy wil later dit jaar ook nog Belgisch kampioen PRAB (Performance Riding Association Belgium) worden waarbij elke maand een wedstrijd moet gereden. Zij staat ruim aan de leiding en er moeten nog 2 wedstrijden gereden.

FOTO: Europees kampioen Lincy op het Ima Zippo Lucky, reservekampioen Barbara daarnaast, Jessy Dils Europees kampioen in de Pleasurereeks in 1996 in Parijs en Werner Draulans, kweker en eigenaar van de Double D Ranch.

pierre anthonissenMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio