Het weerbericht voor Limburg

Update zondag 3 oktober 20u45

Maandag blijft het zeer zacht najaarsweer. De minima schommelen rond een graad of 14°C en namiddag bereiken we zo'n 23°C. Dit is een graad of 7 meer dan het langjarig gemiddelde voor deze tijd van het jaar.

rweytjens_fr

In Limburg houden we het meer dan waarschijnlijk helemaal droog. De buien komen niet verder dan het westen van het land. Er waait hierbij een matige zuidoostenwind.

Dinsdag zet de temperatuur een stapje terug richting 20 a 21°C als maximumwaarde. De minima blijven echter wel zeer zacht met zo'n 13°C rond zonsopkomst. Het blijft overal droog en er waait dan een zwakke wind uit het zuidwesten.

Ook woensdag blijft het droog met mooie opklaringen. Doordat de wind weer naar het zuiden draait wordt bovendien opnieuw wat warmere lucht aangevoerd met maxima tot 22 a 23°C.

Donderdag houden we die hoge temperaturen vast. De minima schommelen rond 11°C en namiddag wordt het gemiddeld zo'n 22°C warm. Wolken en opklaringen wisselen mekaar dan af en vooral in de namiddag zouden lokaal enkele buien kunnen vallen. De wind waait dan zwak uit zuidoostelijke richting.

Vrijdag verandert er niets aan het temperatuurverloop en het blijft bovendien overal droog.

In het weekend draait de wind naar het oosten en van daaruit wordt stilaan koelere lucht aangevoerd. Deze lucht is wel droog waardoor de kans op neerslag zeer beperkt is. De nazomerse temperaturen geraken we vanaf zondag dus kwijt, maar het weerbeeld zal wel nog aardig blijven ogen.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen