PAT krijgt Keesje Mohammed

Voor de 8^e keer reikten de Essense Groenen hun tweejaarlijkse multiculturele prijs Keesje Mohammed uit. Voor deze uitgave werd de organisatie PAT (Pleegouders Actie Tsjernobyl)gelauwerd.

redactie

In 1986 ontplofte reactor vier in Tsjernobyl. De gevolgen waren niet te overzien. Nu nog steeds is de straling daar slecht voor de gezondheid. PAT wil jongeren uit deze omgeving een maand per jaar de kans geven zich te amuseren hier en tegelijkertijd genoeg gezonde vitaminen laten inademen. Uit studies is gebleken dat een maand hier vertoeven hun gezondheid zeker ten goede komt.

Ronny Timmermans, pleegouder Pascale Deprins en pleegouder Kathleen Pockelé vertellen honderduit:” We vangen kinderen tussen de acht en zeventien jaar op. We geven ze dan de tijd van hun leven. Je mag niet vergeten dat daar alles voor handen is en even duur als hier. Enkel het gemiddelde inkomen is daar 400 euro. Dus een banaan is een luxe product. Daarom eten ze daar nog steeds eigen groenten ook al zijn ze bestraald. Ze kunnen niet anders.

In de maand dat ze hier zijn maken we uitstapjes en betrekken we ze mee in alles wat we als gezin doen. Daarnaast sturen we twee keer per jaar een pakket op . Eén derde is voor het pleegkind, twee derde voor scholen en pleeghuizen. Iedereen kent de ramp, maar bijna niemand legt de link met de miserie die er nu nog is. Het lijkt voor de meeste mensen te lang geleden. Daarom hopen we dat deze prijs een oproep kan zijn voor nog meer pleegouders, “ besluiten ze.

info 03 666 62 33

Kris Peeters

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio