Noord-Zuidraad brengt verjaardagskalender uit

Bekende Boomse koppen uit alle geledingen van de Boomse maatschappij prijzen Fair Trade produkten aan op een verjaardagskalender. Het initiatief is weerhouden door de Belgische Trade Compganie en kan rekenen op een subsidie van 3.000 euro.

boey jan

De gemeentelijke adviesraad Noord-Zuidbeleid heeft zich deze legislatuur tot doel gesteld om de Bomenaar zoveel mogelijk te sensibiliseren over de armoede- en uitbuitingsproblematiek. Deze adviesraad wil de Bomenaars ook laten inzien dat deze Fair Trade (eerlijke handel) produkten niet langer alleen in wereldwinkels worden verkocht, maar ook in winkels als Colruyt, Delhaize, Carrefour, Lidl en Alvo ('t Postje in Boom).

In de feesttent op de Heldenplaats wordt zaterdag 9 oktober de kalender voorgesteld. De aanwezigen krijgen een exemplaar. Hij wordt nadien gebruikt als relatiegeschenk voor de gemeente om ondermeer aan de nieuwe inwoners uit te delen. Vanaf 20 uur is er een gevarieerde avond met zang, dans, dj, quiz en een optreden van Fête Royale, een groepje met Boomse jongeren. De Fair Trade bus, die naar aanleiding van de week van de Fair Trade rondrijdt in ons land, zal eveneens halt houden aan de tent. Proevertjes ontbreken niet.

De Bomenaars Dominique Christien en Gunther Fasoel waren de fotografen van dienst.

Jan BOEY

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio