Frateur verhuist na meer dan 200 jaar uit Boom

Frateur, sanitair en centrale vewarming, is al meer dan 200 jaar een begrip in de ruime regio. Afgelopen week ging de deur er definitief op slot. Ze verhuizen naar een Mechels industrieterrein. "We zetten deze stap terug om nadien sterker terug te komen", zegt filiaalhouder Frank Huysmans (51).

boey jan

Frateur 1798 prijkt er op de grote zijmuur die je vanuit de sleuf A12 aan de Rupeltunnel kan bewonderen. Gisterenavond is de poort aan de Vrijheidsstraat 34 definitief op slot gegaan na een klein feestje met personeelsleden en enkelen van de klanten. "We gaan naar Mechelen, aan het industrieterrein Mechelen-Noord in de Blarenberglaan. Daar hebben we nog een filiaal met een kleine winkel. Die is inmiddels drie keer groter gemaakt. Bovendien maakt het grootste deel van onze klanten gelukkig mee de overstap naar Mechelen", vertelt hij voorts.

Onder het motto een stap terug om nadien een grotere stap voorwaarts te zetten, wil deze firma over enkele jaren zeker terugkeren naar Boom of de Rupelstreek. Frateur is vijf generaties lang in familiehanden gebleven.

Nadien is het enkele keren van eigenaar veranderd. "Begin 2010 heeft Lambrechts uit Limburg, ze hebben de grootste toonzaal sanitair en centrale verwarming van de hele Benelux in Hasselt, ons overgenomen. Officieel heten we Centratec maar Lambrechts wil de naam Frateur overeind houden", besluit hij.

Jan BOEY

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio