1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gezellig ontbijt bij KVLV Pulle

De familie Wouters uit Pulle (gezelschap aan de lange tafel) geniet van een gezellig KVLV-ontbijt in de Pulse parochiezaal. Drie vrouwen uit de familie, met een vierde op komst, zijn lid van Vrouwen met Vaart/KVLV. Er kon zondag niet alleen gezellig gegeten worden, de Pulse vrouwen toonden ook hun werk van het voorbije jaar, en welke activiteiten er in het komende jaar allemaal op til staan. Hieruit bleek dat de KVLV al lang niet meer de babysokken-breiende groep oma's is van vroeger. De KVLV van Pulle, 150 dames sterk, telt ook veel jonge vrouwen. "Ons thema voor volgend jaar is Eeuwige Passie", vertelt voorzitster Nora Sas.

Kristin Matthyssen

"Eigenlijk zijn wij één grote familie. Onder onze leden bevinden zich heel wat 'creatieve madammen'. In 2010 hebben wij bijvoorbeeld veel sieraden gemaakt, en we geven ook cursussen koken, waaronder vreemd koken, waarbij minder bekende exotische gerechten worden uitgeprobeerd.De cursussen worden zowel overdag als 's avonds gegeven, zodat ook vrouwen die werken altijd wel een gepast moment vinden."

Af en toe wordt er ook kinderknutselen gedaan, voor oma's met kleinkinderen. Voor het volgend werkingsjaar staan er al veel verrassende, creatieve activiteiten op het programma. Zo kan je een cursus 'schilderen met de haardroger' volgen, of kunstwerken maken met handgeschept papier. Allemaal tof om tegen een laag prijsje het eigen interieur wat op te smukken.

Drie keer per jaar zijn er themacursussen bloemschikken. Er is ook een pétanqueploeg. En de evergreen die iedereen kan waarderen, zijn de fietstochten, waarbij niet alleen getrapt maar ook gekletst kan worden. Maandelijks is er een grote fietstocht van zo'n 80 kilometer, en een kleinere fietslus. Om maar te zeggen dat de Pulse dames niet alleen uit creatief, maar ook uit sportief hout gesneden zijn. Franse les en een jaarlijks weekendje uit (in april 2011 trekt de KVLV drie dagen naar de Eifel) maken het feest compleet.

Kristin Matthyssen

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio