1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Audi A1 voorgesteld in Kapellen

Garage Rietje in Kapellen zet het weekend van 2 en 3 oktober de Audi A1 in de kijker. Kosten noch moeite werden gespaard om het publiek naar de garage te lokken. Marc Sluszny, stunt- en all-round topsportman, werd als extra trekpleister ingehaald. Hij liet enkele winnaars van de gelegenheidswedstrijd, uitgeschreven door garage Rietje, Antwerpen en omgeving bewonderen vanuit zijn helikopter.

Roland Haentjens

De A1 is de nieuwste boreling in het Audi-gamma. Het nieuw model moet het gat vullen dat Audi in de markt gelaten had: een kleine, zuinige, compacte wagen. Audi maakt echter ook met deze versie zijn reputatie van het bouwen van hoogwaardige, snelle wagens waar. Het resultaat is werkelijk verbluffend. Erna de Jonghe, pr-man van garage Rietje: “ Onze nieuwste creatie is werkelijk een schot in de roos. Wij kunnen momenteel de bestellingen niet volgen. Dit is vooral ook goed nieuws voor de vestiging in Vorst. De A1 wordt daar immers volledig geassembleerd.”

Een testrit met de A1 Attraction TFSi 1,2l met ervaren piloot Marc Sluszny laat enkel een diepe indruk na. Hoewel de auto op het eerste zicht eerder mini overkomt, valt de ruimtebinnenin en het comfortabel zitten meteen op. De A1 ligt vast op de baan, is zeer vinnig voor een 1200cc want met turbo en is toch zuinig: een gecombineerd verbruik van 5,1l/100 km. Belangrijk ook is de gematigde CO2-uitstoot: 118. De prijs van dit juweeltje bedraagt 15.950 euro incl.

BTW.

Te vermelden in het gamma van de A1 is toch ook het dieselmodel, een 1,6 TDI met een CO2-uitstoot van 103g/km en een gecombineerd verbruik van amper 3,9l/100 km! Prijs vanaf 18.500 euro incl. BTW.

Op de foto's zijn de garage Rietje en Marc Sluszny te zien. Marc Sluszny is o.a. houder van het hoogtewereldrecord benjispringen (op 6.720m), van de 3e wereldprestatie hoogste zweefvliegen (op 11.300m boven de Andes). Marc is binnenkort te zien in een docu-film over het zwemmen (buiten kooi) met witte haaien (gekend van Jaws) en zal binnenkort het Belgisch bobsleeteam piloteren in de Europese en Wereldkampioenschappen.

Roland Haentjens

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio