Het weerbericht voor Limburg

Update zondag 3 oktober 8u45

Vanochtend komen er over Limburg eerst nog wolkenvelden voor, maar de opklaringen zijn vlakbij en zullen nog voor de middag heel de provincie veroveren. Het wordt dan mooi nazomerweer met brede zonnige perioden en temperaturen tot 22 a 23°C.

rweytjens_fr

De zon kan af en toe versluierd geraken achter hoge bewolking maar zal zich daar toch wel meestal doorheen weten te branden. De strakke zuidoostenwind moeten we er maar bijnemen.

Ook maandag blijft er vanuit het zuiden warme lucht omhoog gepompt worden. De minima rond 14°C zijn zeer hoog voor de tijd van het jaar en namiddag bereiken we opnieuw zo'n 23°C. Dit is een graad of 6-7 warmer dan normaal. De meeste buien blijven opnieuw net ten westen van ons, al zouden er tegen de avond enkele exemplaren tot Limburg kunnen doordringen.

Dinsdag zet de temperatuur een stapje terug richting 20 a 21°C als maximumwaarde. De minima blijven echter wel zeer zacht met zo'n 12°C rond zonsopkomst. Het blijft overal droog en er waait dan een zwakke wind uit het zuidwesten.

Ook woensdag blijft het droog met mooie opklaringen. Doordat de wind weer naar het zuiden draait wordt bovendien opnieuw wat warmere lucht aangevoerd met maxima tot 22 a 23°C.

Donderdag houden we die hoge temperaturen vast. De minima schommelen rond 11°C en namiddag wordt het gemiddeld zo'n 22°C warm. Wolken en opklaringen wisselen mekaar dan af en vooral in de namiddag zouden lokaal enkele buien kunnen vallen. De wind waait dan zwak uit zuidoostelijke richting.

Vrijdag verandert er niets aan het temperatuurverloop en het blijft bovendien overal droog.

In het weekend draait de wind naar het oosten en van daaruit wordt stilaan koelere lucht aangevoerd. Deze lucht is wel droog waardoor de kans op neerslag zeer berperkt is. De nazomerse temperaturen geraken we dus kwijt, maar het weerbeeld zal wel nog aardig blijven ogen.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen