Pallieters blijven wachten op eerste thuiszege

De eerste seizoenszege in Charleroi kende gisteren geen vervolg voor eigen volk voor Lierse in zijn thuismatch tegen Cercle Brugge. Een vrijschopdoelpunt van Cornelis smeerde de Pallieters nu al een zevende competitienederlaag aan in tien wedstrijden. Lierse blijft zo in de kelder van het klassement.

drombouts

De komst van Cercle Brugge bracht ook Bob Peeters opnieuw naar het Lisp. De huidige oefenmeester van de Bruggelingen hielp Lierse in 1997 nog mee aan zijn laatste landstitel en kende ook in 2006 nog een korte passage in Lier. Gisteren was er echter geen plaats voor sentiment in het Herman Vanderpoortenstadion, waar de Pallieters opnieuw konden rekenen op aanvallers Wesley Sonck en Tomasz Radzinski. Die laatste startte weliswaar op de bank. Benjamin Nicaise (hamstrings) geraakte zoals verwacht niet tijdig fit. Peeters gaf voorin de voorkeur aan Owusu, die de voorbije twee wedstrijden telkens had gescoord en hield de herstelde Foley kort bij zich.

Na een veelbelovende start, weliswaar zonder grote doelkansen, leek Lierse eindelijk jacht te zullen maken op een eerste thuiszege. De laatste winst in eigen huis dateerde immers ook al van begin mei van dit jaar, toen de Lierenaars in hun kampioenenmatch in tweede klasse RS Waasland klopten. Opnieuw werden de Pallieters gisteren op het halfuur in hun goede bedoelingen gestuit, toen Cornelis een vrijschop over de muur krulde en Kawashima aan de grond genageld liet. Eerder had ook Reynaldo al voor dreiging gezorgd na een aflegger van Owusu. Lierse zelf kon daar slechts in het derde kwartier iets tegenoverstellen. Verbist moest een eerste keer plat op een schot van De Graef, een poging van Elgbas werd in extremis afgeblokt en Kovacs kopte nog naast na een hoekschop van Claasen. Te weinig was het om de gelijkmaker te wettigen, al brachten die kansjes wel verse hoop.

Hoop, die in een zowaar nog mindere tweede helft even snel weer smolt voor Lierse, dat inspiratieloos en zonder overtuiging liep te voetballen. Een schot van De Graef over doel was dan ook lange tijd het enige gevaar dat Cercle te weren had. De Bruggelingen zelf lieten de 0-2 via Evens dan weer liggen. De beste mogelijkheid op de gelijkmaker was uiteindelijk nog voor Wesley Sonck, die een doorgekopte hoekschop van dichtbij naast knikte. In het slot leek Lierse dan toch nog een onverhoopt punt te sprokkelen, toen eerst Thiebaut dicht bij de gelijkmaker kwam en Radzinski de paal trof.

KuGu

SCHEIDSRECHTER: Deckers. LIERSE: Kawashima, Davids, Frans, Van Dooren, De Graef, Elgabas, Mensah, Claasen, Cavens, Sonck, Kovacs. CERCLE BRUGGE: Verbist, Cornelis, Viane, Reis, Evens, Reynaldo, Neto, Vidarsson, Van Eenoo, Iachtchouk, Owusu. DOELPUNT: 30’ Cornelis 0-1. VERVANGINGEN: 46’ Cavens door Gilberto, 62’ Elgabas door Radzinski, 62’ Reynaldo door Foley, 67’ Van Eenoo door Serebrennikov, 77’ Iachtchouk door D’Haene, 77’ Mensah door Thiebaut. GELE KAARTEN: Mensah (fout), Reynaldo (fout), Viane (fout), Iachtchouk (fout). RODE KAARTEN: geen.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL