Carneiro loodst Westerlo naar winst tegen STVV

Westerlo maakte na de rust het verschil tegen STVV, dat een 1-0 voorsprong niet kon vasthouden. Invaller “Henrique” Filho Carneiro was de held van de avond voor Westel, hij maakte beide bezoekende goals.

drombouts

Bij STVV kreeg de Kameroense pocketspits Hervé Onana voor het eerst dit seizoen een basisstek van Guido Brepoels. Ibrahima Sidibe verhuisde daardoor naar de linkerflank, dicht aanleunend bij Onana. Bij de bezoekers startten Limburgers Dekelver, Molenberghs en Annab op de bank. De Kanaries zwoeren vooraf voluit voor de zege te gaan na de 0 op 12 van de laatste weken. Maar… Westel is al langer gekend als zwart beest van de Haspengouwers. Vorig jaar pakten Jan Ceulemans en co zes op zes tegen STVV.

Na een twijfelende start was de eerste kans voor de thuisploeg. Giel Deferm, die de voorkeur had gekregen op Grégory Christ alsTruiense nummer tien, kwam oog in oog met doelman De Winter, maar die bleef knap recht en pareerde het te zwakke lobje van Deferm. Vijf minuten later had diezelfde Deferm meer geluk. Euvrard anticipeerde knap op een aanval van de bezoekers, verstuurde een heerlijke cross richting Antheunis, die het leer perfect voor de voet van Deferm zwierde: 1-0.

Aan de andere kant probeerde Iakovenko via de flanken een actie te forceren, maar de Oekraïner vond telkens een stug verdedigende Odoi op zijn weg. Ceulemans hamerde op een goed bewegende aanvalslinie rond spits Chavez, maar voor de laatste pass ontbrak de creativiteit om Kotysch en Euvrard in het hart van de STVV-defensie in verlegenheid te brengen. Kotysch kwam zelfs dicht bij de 2-0 toen hij een hoekschop van Deferm hard en nipt over kopte.

Jan Ceulemans greep in bij de rust en bracht Carneiro voor een zwak acterende Van Heerden. Toch was de eerste mogelijkheid opnieuw voor STVV, Mennes rondde een mooie aanval af met een schicht net over doel. Op het uur kwam Westerlo eindelijk nog eens dreigen. De ingevallen Carneiro sloeg meteen genadeloos toe: 1-1. Westel won intussen meer en meer duels, Carneiro dompelde Stayen zelfs helemaal in rouw toen hij Euvrard in een duel aftroefde en de 1-2 over doelman Van der Jeugt lepelde. Westerlo rukt op in het klassement, STVV blijft in het sukkelstraatje.

GuS

STVV: Van der Jeugt, Wagemakers, Kotysch, Euvrard, Odoi, Delorge, Mennes, Antheunis, Deferm, Sidibe, Onana. WESTERLO: De Winter, Vanaudenaerde, Mravac, Corstjens, Delen, De Petter, Iakovenko, Van Heerden, Farssi, Brüls, Chavez. Vervangingen: 46’ Van Heerden door Carneiro, 64’ Antheunis door Christ, 72’ Brüls door Dekelver, 75’ Mennes door Mutombo, 81’ Iakovenko door Annab, 85’ Deferm door Rymenants. Doelpunten: 14’ Deferm 1-0, 61’ Carneiro 1-1, 73’ Carneiro 1-2. Gele kaarten: Brüls (onsportief gedrag), Mennes (fout), Antheunis (onsportief gedrag). Scheidsrechter: Delferière. Toeschouwers: 7.569.

MEER OVER VOETBAL

MEER OVER KVC Westerlo